sâmbătă, 1 august 2009

Reportaj T.S.R. Dabuleni

La fel ca stabii de la Bucuresti, alesii neamului, si noi, reporterii T.S.R. am luat-o la pas prin tara pepenilor verzi, nu ne-am dus sa ne facem campanie electorala , nici sa facem specula cu pepeni doar sa aflam problemele cu care se confrunta dabulenii.De ceva vreme tara pepenilor a devenit un punct strategic pe harta elecorala a celor doi pretententii la fotoliul de presedinte, care deocamdata isi disputa suprematia la sefia bostanului si impart promisiuni electorale in stanga si in dreapta. La doua zile dupa ce dabulenii au primit vizita presedintelui Romaniei si a sefului Senatului inca erau beti de promisiunile electorale facute de catre acestia.. Promisiunile se mulau perfect pe problemele oamenilor, un lucru laudabil, cei doi au venit cu lectia invatata si cunosteau greutatile adevaratilor sefi de bostan si au inceput sa le imparta dabulenilor promisiuni de mai bine. In urma lor au lasat aceiasi oamneii cu acelesi probleme nerezolvate dar cu moralul putin mai ridicat pana trece campania electorala.
Am intrat si noi in vorba cu oamenii si am aflat cateva dintre problemele lor, printre care lipsa unui targ de gross pentru a-si putea vinde marfa la un prêt cat mai bun ,sa mai stea pe marginea drumului in soare sa astepte sa vina cineva sa cumpere pepenii. In pietele din marile orase spun ei ca nu au loc pentru ca li se cer taxe de peste 1000 de euro de catre sefii pietelor, acestia din urma fiind managerii de top din bostanaria de partid a PD-L-ului si PSD-ului. Stau rau si la capitolul irigatii pentru ca li se percep taxe suplimentare pentru a li se da drumul la pompele de apa pentru ca cei care se ocupa cu intretinerea pompelor au rate la banci si o duc si ei ca si noi lafel de greu spun oamenii.
Pe valea Dunarii locuri de munca nu gasesti,pentru ca promisiunile din campania trecuta de a face locuri de munca pentru oamneii din valea Dunarii nu s-au materializat. Populatia este imbatranita, cei tinerii iau drumul pribegiei printre straini pentru un trai mai bun iar indeletnicirea de baza a celor din Dabuleni cultivatul pepenilor verzi o sa dispara odata cu cei mai invarsta pentru ca spun ei singurul lucru care le-a mai ramas celor care raman in acest colt de tara este sapa.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu