duminică, 13 septembrie 2009

Prezidenţiabilii, vineţi de roşii

Nicoleta Bănilă

Crema candidatilor la jackpot-ul prezidential 2009 a văzut azi roşu-n faţa ochilor. Nu de ruşine, nici de mânie, ci de la… roşii. La iniţiativa lui Remus Cernea, candidatul la preşedinţie din partea Partidului Verde, şase “mutre” prezidenţiabile – inclusiv a sa, au fost aliniate cu faţa spre trecători spre a fi bombardate, după preferinţe, cu roşii stricate.

Cooperativa de fabricat bulion cu scopul de a le bate zdravăn obrazul prezidenţiabililor şi-a desfăşurat activitatea la doi paşi de Guvern.

În ordinea alinierii în faţa plutonului electoral, Crin Antonescu, Mircea Geoană, Sorin Oprescu, Traian Băsescu, Vadim Tudor au fost eşantioanele primului sondaj electoral de gherilă făcut în România.

Între ei, un tânăr îmbrăcat într-un tricou verde cu inscripţia “Think Big/Vote Green”, pe nume Remus Cernea, candidat din partea Partidului Verde la presedintie. Remus Cernea este cunoscut mai ales datorită iniţiativelor sale inedite (scoaterea icoanelor din şcoli, împiedicarea construirii Catedralei Mântuirii Neamului – n.red) în calitate de lider al Asociaţiei Umaniste Române.

Trecătorii au avut reacţii felurite la vederea lăzii cu roşii putrede destinate lotului prezidenţial 2009: de la apatie totală la furie via admiraţie pentru demers sau scepticism legat de iniţiatorul “roşiadei”.

Obişnuiţi cu multe dezamăgiri si zero ripostă, cei mai mulţi au fost surprinşi de posibilitatea infimă care li s-a dat într-o zi de duminică, pe stradă: de a ţinti şi de a lovi obrazul cel mai gros din galeria de chipuri electorale rezemate de gard.

Muniţia nu s-a epuizat în totalitate, însă după o oră de bombardament, nailonul pus peste feţele ţintelor era acoperit cu resturi de roşii putrezite.

La o primă privire, cei mai vineţi ochi i-a avut preşedintele jucător Traian Băsescu, spre care un cetăţean a tras la final, cu mare pornire, o salvă de vreo zece roşii. Ceva mai uşor au scăpat Mircea Geoană şi Crin Antonescu, pe care trecătorii s-au răzbunat aproape egal, dar cu destulă înverşunare.

Cei mai curaţi au rămas Corneliu Vadim Tudor, Sorin Oprescu şi Remus Cernea - cei doi din urmă au fost nimeriţi mai mult fără intentie, de ţintaşii mai nepricepuţi.

După o oră de desfăşurare a primului sondaj electoral de gherilă din România, aşa-zis ca fiind singurul cu marjă de eroare zero, a început curăţenia. Celofanul care acoperea candidaţii de celuloză a fost dat la o parte şi chipurile s-au curăţat brusc de zeama de roşii putrezite.

Cel mai probabil, au rămas curate doar pentru a fi refolosite la alte acţiuni de genul acesta, cu muniţie din ce în ce mai ingenioasă…


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu