luni, 14 septembrie 2009

Haiduceii electorali, huiduiţi la Ţebea

Nicoleta Bănilă

"Un deal, apoi o vale, un râu care dispare să fie o cheie oare? Tentaţia e mare...!"
Motto-ul regiunii turistice Ţebea e parcă făcut anume să justifice confiscarea unei serbări frumoase de către prădătorii mioritici care, în termeni la fel de mioritici, „şi-au cam luat-o” de la cetăţenii pe care speră să-i păcălească încă o dată cu falsa lor evlavie.

De la pupitrul din faţa sediului de partid sunt tare viteji, însă puşi în faţa mulţimii care consideră că e timpul să le ceară socoteală, haiduceii se înmoaie şi încep să transpire abundent.
Nu mai ţine! – acesta este mesajul pe care l-au primit clar Geoană, Vadim, Becali şi Băsescu în timpul penibilei lor contribuţii la comemorarea lui Avram Iancu de la Ţebea.

Trupa de şoc formată din Rrârrâilă, Rudotel, Mulge-Oaie şi Băseidon a făcut astfel încât să confişte sărbătoarea motilor pe toată desfăşurarea ei.
Primul sosit a fost Geoană, care a simţit din plin „dragostea electoratului”, urmat de Vadim şi de fostul său aliat oier Jiji, venit cu elicopterul, pentru ca apoi să apară şi preşedintele jucător de alba-neagra cu viitorul ţării, Traian Băsescu.

În timpul discursului lui Geoană, Vadim a făcut adevărate spasme de râs la auzul celor scandate de public: „Hoţii!”, întocmai după sistemul „Râde ciob de oală spartă!”. În virtutea multiplelor boli mentale de care este suspectat, tribunul şi-a imaginat că poziţia lui ar fi mai bună decât a celorlalţi si că insulta nu-i era adresată şi lui.
Gigi Becali a aterizat laŢebea ca să facă ce ştie cel mai bine, şi anume să împartă moneda europeană „fără număr”, iar Băsescu a făcut obisnuita baie de mulţime, care în mod evident, nu a mai fost atât de caldă ca pe vremuri.

Întrucât nesimţirea lor nu cunoaşte limite, ei vor continua să vâneze ocaziile în care lumea se adună pentru a se veseli şi pentru a sărbători împreună cu scopul perfid a-şi face campanie electorală.

Ceea ce ei ignoră total este că fiecare astfel de apariţie se anunţă a fi ferăstrăul care taie craca pe care aceştia s-au cocoţat în preferinţele electoratului în trecut hipnotizat, acum trezit la realitatea dezgustătoare şi revoltat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu